Ovi znaci govore da NE VOLITE sebe dovoljno!


Ovi znaci govore da NE VOLITE sebe dovoljno!

Prvo treba da prihvatite sebe da bi vas drugi prihvatili i da prvo vi treba da volite sami sebe da bi vas drugi voleli. Sve počinje od vas. 

Osoba koja ne prihvata sebe ne može sebe ni da voli, a osoba koja sebe ne voli ne može da voli ni druge.Zbog toga je važno obratiti pažnju na male znakove koji pokazuju da sebe ne volimo dovoljno, da ne prihvatamo ono što smo, možda zato što se osećamo neadekvatno ili mislimo da nismo dovoljno sposobni. Reagujte odmah ako primetite sledeće znakove:

Ne osećate se slobodno da budete ono što jeste

Ako mislite da niste dovoljno sposobni najverovatnije se stidite da sebe prikažete u pravom svetlu jer vas je sramota. Shodno tome, trošite ogromnu energiju pokušavajući da budete neko ko u stvari niste, samo zato da biste se svideli drugima ili dobili njihovo odobrenje.

Ne izražavate svoje ideje

Ako se stalno slažete sa mišljenjem drugih ljudi, čak i kada se ne slažete sa njima vrlo je verovatno da vam nedostaje samopouzdanje. Možda mislite da vaše ideje nisu dovoljno zanimljive da bi ih neko uvažio ili se plašite da ih iskažete.

Ne pazite dovoljno na sebe

Negde u nama je uvek malo dete kome je potrebna pažnja. Svaki put kada se brinete o sebi i ispunjavate svoje želje vi pokazujete koliko ste važni sami sebi i da zaslužujete pažnju.Ne cenite svoje uspehe

Malo ljudi uspeva da osvoji Nobelovu nagradu, ali svaka osoba je dragocena i doprinosi na neki način okolini u kojoj živi. Ako ne uspevate da vidite svoje rezultate to je pokazatelj da sebe ne volite dovoljno i da zbog toga umanjujete i spuštate sve što radite.

Ne provodite vreme sami


Ukoliko imate potrebu da stalno budete među ljudima jer se ne osećate dobro kada ste sami verovatno je da se u osnovi ne osećate dobro sa sobom i da vam smeta ono što vidite kada pogledate unutar sebe. U tom slučaju je važno da naučite da cenite sebe i uživate u sopstvenom društvu.

Previše ste strogi prema sebi

Zdravo je i dobro kritikovati sebe jer nam to omogućava da otkrijemo naše greške i porastemo. Ipak, preterana strogost u proceni sopstvenih sposobnosti koja ide do nipodištavanja pokazuje samo manjak ljubavi prema sebi.

Коментари