5 stvari koje svakog jutra treba da kažete


Moć pozitivnih misli: 5 stvari koje svakog jutra treba da kažete


svakom novom danu treba misliti kao o šansi za nov početak, a evo kako to i da postignete. 

Ljudi su znatno srećniji kada o svakom novom danu misle kao o novoj prilici ili kada izvesnu spornu situaciju ne doživljavaju kao problem, već kao izazov. Volja, trud i rad na sebi su presudni za uživanje i opuštanje u svakom novom danu, bez stresa, nervoze i lošeg raspoloženja.

Instruktorka joge, Džo Bet Ričards, veruje da svako može da upražnjava ovu drevnu umno-telesnu disciplinu i da rezultati sigurno neće izostati, s obzirom na to da su relaksacija, samostalni razvoj i tehnike disanja, preduslovi za smanjivanje tenzije i stresa kojima smo okruženi svakodnevno.


Ovo je pet ključnih afirmacija kojih bi trebalo da se pridržavate:


1. Današnji dan je tu sa razlogom.

Koliko često idete negde ili radite nešto potpuno nevoljno? Dan vam prođe u dosadi, besu, plakanju, stresu. Dakle, umesto da pokleknete pred novim izazovima ili dan posmatrate kao svaki drugi, još jedan u nizu, zašto ga ne biste doživeli na poseban način, kao brilijantan i neponovljiv?

2. Budi spreman na sve što te danas čeka.

Nisu svi dani najbolji, neće ni biti, ali potrebno je da verujete da vi jeste najbolji i da posedujete svu snagu i motivaciju koja vam je potrebna da se hrabro i zrelo nosite sa problemima. 

3. Danas ću biti zahvalan.

Uživanje, sreća i unutrašnje blagostanje nisu zasnovani na ideji da imate sve što se može kupiti novcem, već da naučite da budete zahvalni. Ako cenite drage ljude, lepe trenutke i život, imaćete manja očekivanja, a samim tim i manje stresa i razočarenja.

4. Svakog novog dana, svestan sam koliko vredim.

Nije važno šta se desilo juče, već kako postupate i mislite danas. Ukoliko ne dozvolite senkama iz prošlosti da vas muče, a učite iznova na svojim greškama i ne doživljavate ih tragično, imaćete znatno viši nivo samopouzdanja i perspektivniju sliku o sebi.
    
5. Danas je moj dan.

Uprkos brojnim obavezama i striktnim planovima koje imate, ipak ste samo vi tvroci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na šta se zaboravlja. Rečenice ne bi trebalo da započinjete sa: "Moram to da uradim...", već sa: "Želim to da uradim...".







Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspeha. Ne zaboravite da ih potražite u svakom danu, prilici ili trenutku!







Коментари